Coral Berry Tipsy Ardisia crenata

Botanický název: Ardisia crenata

Klastry Petite květin následuje světlé bobule, aby Coral Berry nádherný dům rostlin.

Tento stálezelený keř může růst až 6 ft v jeho rodné tropickém prostředí, ale v interiéru můžete očekávat, že k dosažení asi poloviční výšky. Je to pomalu rostoucí, takže to bude chvíli trvat, než se tam dostat.

Lesklé, hluboké zelené listy rostou až 4 (10 cm) dlouhý a asi polovina jak široký. Jejich ozubené hrany přidat na kráse této rostliny.

Drobné bílé nebo světle růžové květy rostou z paždí listů na spodních větvích elektrárny v létě. Tyto lehce aromatické květy jsou následovány 1/4-in (6 mm) kulaté bobule.

Červené bobule jsou skutečným lákadlem Ardisia crenata a dorazit kolem Vánoc. Budete vychutnat bobule na tohoto keře, až to začne znovu kvést.
korálový bobule, Ardisia crenata
Máte neochotný Bloomer? Dejte vaše rostlina více vlhkosti a slunečního světla na jaře, kdy se začíná tvořit pupeny. Pravidelné mlžení s pokojové teplotě vody pomůže zvýšit vlhkost ve vzduchu kolem ní. Zamlžení také pomáhá udržet pryč spider roztočů, které dávají přednost suché podmínky.

Skápnutí poupata jsou způsobeny průvan nebo studeného vzduchu. Coral Berry má rád to v pohodě, ale ne příliš chladno. To bude tolerovat minimální zimní teploty 45 ° F / 7 ° C.

Prořezávat zpět do udržet tento keř kompaktní. Prořezávání každý rok na jaře před květem bude udržovat ji v kondici.

Repot když kořeny naplnil hrnec, pohybující se až na hrnec jednu velikost větší. Počkej, až pozdě v zimě na repot - nikdy, zatímco je to kvete.
Coral Berry Rostoucí Tipy
korálový bobule, Ardisia crenata

Foto úvěru Forest a Kim Starr

Původ: Jihovýchodní Asie

Výška: Až 3 ft (90 cm)

Světlo: Jasné světlo s některými přímého slunečního záření

Voda: Udržujte půdu rovnoměrně vlhkou po celý rok. Nikdy nedovolte, aby ji vyschnout.

Vlhkost: Střední - relativní vlhkost vzduchu o 50 až 60%. Postavte hrnec na misku mokré oblázky na zvýšení vlhkosti.

Teplota: Ochladí se na průměrné pokojové teplotě 45-65 ° F / 7-18 ° C

Půda: Každý dobrý zalévání mix

Hnojivo: Krmivo každé dva týdny od časného jara přes léto s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu. Na podzim av zimě, krmení měsíčně.

Propagace: semena Vysejte na jaře. Nebo vzít 4-6 v (10-15 cm) pramení tip řízky na jaře a umístěte ve vzpřímené poloze ve vlhké rašelina založené na substrátu. Zakryjte závod a hrnec v plastovém sáčku, aby držet ve vlhkosti. Rozmnožovací Tato rostlina je hit-or-miss. Ani metoda je snadné.