Amaryllis

Nápadné červené odstíny Amaryllis odrůd jako "Red Velvet" a "Red Lion" pomohli založit tento jihoafrické vývoz jako britské oblíbený závod dát v době Vánoc. Ale koncem prosince v žádném případě není jediný čas dát, růst ani postřehnout Amaryllis ve Velké Británii.

Amaryllis je nejdéle trvající zimní řezané květiny na trhu, což je obrovský odvolání v britských domácnostech. Ale to žárovka, známý pod obecným názvem "nahé paní", bude květina celá cesta přes do června, pokud zacházet správně.

Popis
S velkými, hnědý, zaoblenými žárovky, Amaryllis má mírně rychlé tempo růstu. Roste na vysoké značný stonky, s velkými živými květinami. Jména daná mnoha odrůd Amaryllis odrážejí jeho živé, odvážné vlastnosti; Ferrari, Liberty, Showmaster, a víla, například.

Habitat
Květinu je přirozené prostředí, na jihu Západní Kapsko Jižní Afriky, je mezi kameny v přímém slunečním světle. Žárovky proto se dobře svazcích v hustých skupinách a dal jasný vystavení světlu na podporu kvetení. Amaryllis preferuje suché podmínky vlhkosti a vlhkosti, suchým obdobím nezbytnou k úspěšnému růstu mezi růstem listů a produkce květin.
Dostupnost
To je poměrně jednoduché květina roste, a ten, který dává velmi uspokojivé výsledky, Amaryllis je ve vysoké poptávce po celém světě. Jako taková, může být drahé květina ke koupi, ať už v žárovce nebo řezu formě.

Druh
Amaryllis rod, z čeledi Amaryllidaceae, má dvě květinové druhy; Amaryllis Belladonna a Amaryllis Paradisicola. Amaryllis je obyčejně odkazoval se na květináři jsou belladonna lilie, nahé dámy a Amarillo. Jeho botanický název je Hippeastrum.

Tipy k údržbě
Amaryllis se těší dobré pre-smíšené zalévání kompost, a měly by být zasazeny do jeho krku s péčí aby nedošlo k poškození kořenů. V ideálním případě bude Amarylka ponechána růst při teplotách 20 až 25 stupňů Celsia, je napojena střídmě na první a pak ještě jako z rostliny a listy se objeví. Opět platí, že by mělo být povoleno období sucha mezi růstem listů a plného kvetení.

Věděl Jsi?
Amaryllis je pojmenovaná po krásné řecké pastýřka, který je uveden v římské poezii.