Alocasia amazonica a rostoucí tipy

Přesto, že má odkaz na Amazon ve svém názvu, Alocasia amazonica nemá žádné vazby na Amazon nebo Jižní Americe. Je to hybrid rostlina, která se nikdy pěstuje divoké v deštném pralese a jeho jméno je myšlenka k byli vytvořeni Salvadore Mauro. Mauro byl majitel školka v Americe v roce 1950 a pojmenoval Alocasia amazonica po jeho podniku "Amazon Nursery". To je známé jako sloní ucho rostlin nebo někdy africké masky zařízení; obě jména odvozený od tvaru listů.

Popis
Alocasia amazonica má listy, které jsou tmavě zelené s kontrastní bílé nebo světle zelené žíly, s tvarem podobným sloní ucho. Květy v části se skládají z modifikovaných listů zvaných spathes, což je list-jako bract který obklopuje clusteru květina. Tyto květiny mohou být rovněž následován červených bobulí.

Habitat
Alocasia amazonica pochází z Asie a Číny. Je to hybrid asijských rostlin deštného pralesa, a tak potřebuje vlhké teplé podmínky pro rozkvět.

Dostupnost
Tato rostlina není přirozeně se vyskytující a je hybrid, mnozí jsou sterilní. Pokud ano květinu pak to může květina v průběhu celého roku ve Velké Británii jako pokojová rostlina. Nová zařízení jsou vytvořeny pro prodej klonováním v laboratořích, a to je také možné rozdělit zdravý, zralý vzorek.
Druh
Jako hybridní tento závod nemá oficiálně přijal druhové jméno, ačkoli to je přijat jako člen Arum lilie rodině.

Tipy k údržbě
Být potomkem deštný prales rostlin Alocasia amazonica roste nejlépe ve vlhkých podmínkách. Můžete si vytvořit deštný prales styl kompostu za to rašeliny a orchidejí kůry a bude dobře rostou v provzdušněné, dobře propustné půdě. Musíte udržovat půdu vlhkou během vegetačního období bez namáčení příliš mnoho, jak může dojít k hnilobě a pouze vodu s destilovanou vodou. Mlha listy pravidelně udržovat vlhkost nahoru. Krmivo každé dva týdny, nebo tak v průběhu vegetačního období, ale vůbec ne v odložených období. To není nyní jasné sluneční světlo a může růst rychle, potřeboval roční re-zalévání.

Věděl Jsi?
Navzdory tvrzení některých prodejců, tento závod nebyl nikdy neviděl rostoucích přirozeně v deštných pralesech Asii nebo Amazonie; to je uměle vytvořená hybridní.

Reference
http://www.exoticrainforest.com/Alocasia%20micholitziana%20%20pc.html
http://www.weekendgardener.net/houseplants/alocasia-amazonica.htm
http://www.guide-to-houseplants.com/elephants-ear.html http://www.houseofplants.co.uk/alocasia_amazonica_polly.htm