Peperomia Caperata

Botanický název: Peperomia caperata

Burgundsko Ripple Peperomia 4 "Pot

Člen rodiny Piperaceae, tento kompaktní rostlina má krátké stonky pokryta ve tvaru srdce, hluboce hřebínkovými listy. Listy jsou zelené, někdy s červenat červené a tmavě zelené žíly.

V létě nebo na podzim, můžete vidět štíhlé květinové hroty, které vypadají jako ocásky krysy.

Peperomia se snadno množí a obvykle bezproblémové.

Nepoužívejte Overwater. Jediná věc, která opravdu vadí Tato rostlina je mokrý půdy. Nechte půdu vyschnout mírně mezi waterings. Voda šetrně v zimě. Vadnutí listů je pravděpodobné, protože odvodnění je špatná a její kořeny se nedostává dostatek kyslíku.

Repot na jaře, pouze tehdy, když rostlina přerostla jeho pot. Přesuňte jej do kontejneru, který je jen o něco větší, protože kontejner, který je příliš velký bude držet příliš mnoho vody a může způsobit hnilobu kořenů. Také nezapomeňte použít kontejner s drenážním otvorem.
List pokles může být způsobeno hromaděním solí v půdě z měkké vodě nebo příliš mnoho hnojiva. Zde je vidět nahromaděné soli ve formě bílé křupavým usazenin na povrchu půdy. Naštěstí, je to snadné vypláchnutí nadbytečných solí.

    Jak odplavit soli: Pour spoustu pokojové teplotě vody přes půdu, prudkém půdu a umožňuje přebytečnou vodu vypustit ze odvodňovací otvory po dobu několika minut. Potom se přidá více vody. Vyprázdněte drenážní zásobník.

Jeho texturované listy a low-rostoucí hromada listí, aby to ideální doplněk k misky zahrady nebo terária.
Tipy Peperomia Caperata péče
Peperomia, Peperomia závod

Původ: Brazílie

Výška: 8 v (20 cm)

Světlo: Od nejnižšího k jasnému světlu. Žádné přímé slunko. Peperomia daří pod fluorescenční světla rostou, což je dobrou volbou pro kancelářské zařízení.

Voda: Udržujte půdu sotva vlhké. Nechte horní píď půdy vyschnout mezi waterings. Voda méně v zimě, což umožňuje se horní polovina půdy vyschnout mezi waterings.

Vlhkost: Střední - asi 40 až 50% relativní vlhkosti

Teplota: Průměrné teploty pokoj 65-75 ° F / 18-24 ° C

Půda: Lehký substrát, který obsahuje perlit nebo písek na pomoc odvodnění. Peperomia má rád trochu vzduchu kolem jeho kořenů.

Hnojivo: Krmivo měsíční jara až na podzim s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Vezměte listové řízky na jaře.