zlato prach rostlina Aucuba japonica 'Variegata'

Botanický název: Aucuba japonica 'Variegata'

Zelené listy silně posypané zlatým-žlutými skvrnami dělá Gold Dust závod veselý pokojová rostlina, a krásné přízvuk mezi ostatními listnatých stromů.

Budete mít snadný úspěch s tímto kompaktním, vzpřímené keře, protože dobře se přizpůsobuje vnitřních podmínek.

Ve skutečnosti, to nepotřebuje tolik pozornosti prospívat. Roste dobře v květináči. Jen to stín před přímým slunečním světlem, aby to v pohodě a dobře napojena. Prořezávat zpět každý rok na jaře, aby ji udrželi malý.

Odrůdy Aucuba japonica zahrnují jak samčí a samičí rostliny, které produkují shluky drobných purpurově květů na jaře. Jsou to velmi atraktivní, ale pokud opylovany, květy jsou následovány zářivě červené bobule prováděné na rostlině přes zimu.
Péče Tipy pro Gold Dust Plant
Prořezávat na jaře. I když pomalu rostoucí, bude Gold Dust Rostliny získat vysoký a dlouhonohá v průběhu času. Prořezávat pramení zpátky tvrdě na jaře udržet aukuba japonská zvládnutelné velikosti interiéru a podpořit větvení.

    Prořezávání tip: Řez stonky při 45 ° úhlem, těsně nad uzlu (místo, kde list nebo větev je připojena k hřídeli). Použijte ostré prořezávače, aby se zabránilo trhání stonky.

Repot na jaře, pohybující se až do potřebovali balení 1 velikost větší jednou za 2 až 3 roky, nebo kdy. Pokud je váš aukuba japonská je již velký, můžete top-šaty místo toho odstraněním horní 2-3 (5-7,5 cm) palců zeminy a nahradit ji čerstvou zalévání půdy.

Vyčistěte ty krásné skvrnité listy, aby jim bez prachu. Otřete je vlhkým hadříkem.
Tipy Aucuba japonica péče
Aucuba japonica, japonská vavřín, aukuba japonská, tečkovaný vavřín, zlatý prach závod

Původ: Odrůda s rodiči Původem z Japonska a Číny

Výška: až 3 ft (90 cm) v interiéru. Prořezávat udržet keř malý.

Světlo: Jasné světlo nepřímé. Někteří cool, přímé sluneční světlo ráno je v pořádku.

Voda: Udržujte půdu rovnoměrně vlhkou od jara do podzimu. Poté, snížit zpět na zalévání v zimním období, kdy růst zpomalil.

Vlhkost: Střední vlhkost pokoj

Teplota: cool (45-65 ° F / 7-18 ° C) teploty celoročně oblek Tento japonský vavřín v pohodě. Ve skutečnosti se může tolerovat za studena - až na 5 ° F / -15 ° C - a je někdy pěstuje jako venkovní keř.

Půda: Každý dobrý zalévání mix

Hnojivo: Krmivo měsíční jara až na podzim s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: výsev na jaře, nebo, vzít 4 v (10 cm) pramení tip řízky na jaře nebo v létě a kořen ve vlhkém substrátu.