Srdce list Philodendron scandens

Botanický název: Philodendron scandens

Heartleaf filodendron je populární pokojová rostlina, protože je velmi snadné růst. To je také známé jako Sweetheart Temelín.

Heart-tvarované, lesklé listy objevují bronz, pak rychle zezelenají. Listy jsou typicky 2-4 v (5-10 cm) dlouhý, a pokrýt jeho dlouhé, štíhlé stonky, které mohou růst na 4 ft (1,2 m) nebo více.

Pinch vaši rostlinu. Bez štípání, bude růst s dlouhou, jeden stonky a stát se vytáhlý. Můžete špetka zpět kdykoliv pomoci to větvit, vedení závod huňatý a plné. Vždy špetka nad uzel listů (místo, kde je křídlo připevněno ke stopce). Nový stonek vyroste z tohoto uzlu.

    Sevření tip: Zkuste se štípnout v blízkosti uzlu, protože jakýkoli holý stonek, který je vlevo zemře, a uzel nebude růst nové stopku. Udělejte si čistý řez - se chcete vyhnout zubaté slzy, které mohou přitahovat nemoc. Můžete použít své nehty štípnout, nebo použít ostré nůžky nebo prořezávače.
Nebo, nechat ho růst. Jen málo pokojové rostliny jsou stejně touží vyšplhat jako heartleaf filodendron. Pokud povolíte dlouhé stonky rostou, dát závod v zavěšení koše, nebo nechat stopu z police nebo knihovny. Chcete-li vlak ji vylézt na mechu tyč, pomocí květinové pásku držet stonky až k pólu, dokud jeho vzdušné kořeny dřez.

To bude dařit v malém hrnci na léta s trochou péče. Přes jeho tropických původ, tento krásný evergreen rostlina je tolerantní suchého vzduchu, i když to oceňuje příležitostné zamlžení. Udržujte své listy čisté otřením vlhkým hadříkem.

Repot každé 2-3 roky, na jaře nebo počátkem léta. Použijte nádobu s odtokovými otvory, aby se zabránilo hnilobě kořenů. Chcete-li použít dekorativní nádoby bez odvodnění, použít ji jako cachepot - stačí proklouznout váš obyčejný školky hrnec do cachepot. Líbí se mi k pokrytí spodní části cachepot s oblázky, aby rostlinu nad drenážní vody.
Tipy Heartleaf Philodendron péče
heartleaf filodendron, filodendron scandens, zlatíčko závod

Původ: Jižní Amerika

Výška: Stoupání nebo cesty do 4 ft (1,2 m) nebo více.

Světlo: Střední až jasné světlo, ale žádná přímá slunko. Bude tolerovat nízké hladiny osvětlení.

Voda: Udržujte půdu lehce vlhká jara až na podzim. Nechte povrch vyschnout mezi waterings v zimě. Žluté listy jsou způsobeny overwatering.

Vlhkost: Tolerantní suchého vzduchu, ale má rád vlhkost. Mist zeleň občas.

Teplota: Průměrná teplota v místnosti 60 až 75 ° F / 16 až 24 ° C

Půda: Rašelina mech na bázi zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo měsíční jara až na podzim s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Vezměte pramení tip řízky na jaře nebo počátkem léta. To kořeny snadno ve vodě nebo vlhké půdy.