Přátelství rostlina Pilea involucrata 'Moon Valley'

Botanický název: Pilea involucrata "Moon Valley"

Přátelství rostlina má prošívané listy zelené jablko s hlubokými bronzové žíly, díky nimž je radost pěstovat doma.
      

To je hustý, rychle rostoucí rostlina s vejčitými listy, které rostou v párech opaku. Pinch off rostoucí tipy, pokud chcete, aby se rostliny kompaktní. Tyto řízky se zakoření snadno, takže se nemusíte vyhodit ven. Podělte se o ně s přáteli nebo hrnec je až na více rostlin.

"Moon Valley" má více vzpřímený zvyk než druh, který je koncové závod. Její ozubené, hluboce texturované listy mají tmavě červené spodky. Shluky drobných, růžové, zelené květy se mohou objevit na jaře, ale oni jsou zanedbatelné ve srovnání s okázalým listy.

Umístěte přátelství Plant v blízkosti okna, ale daleko od přímého slunečního záření, které může sežehnout jeho listy. Také držet to pryč od tepelných průduchů nebo průvan okna.

    Vlhkost tip: Vysoká vlhkost vzduchu je nutností. Je to dobrý nápad použít oblázkovou zásobníku pokojů a zvlhčovače přátelství Temelín. To je vynikající terárií rostlinu.
Poklesly listy může být způsoben buď suchou nebo mokrý půdy. Nicméně, můžete očekávat, že spodní listy spadnout jako rostliny starší, což je vypadat dlouhonohý a neatraktivní. To je další dobrý důvod k propagaci kmenových řízky pro více rostlin - možná budete chtít nahradit vaši rostlinu po několika letech.
Tipy Přátelství Péče o rostliny
přátelství závod, Pilea involucrata

Původ: Střední a Jižní Amerika

Výška: až 12 v (30 cm),

Světlo: Středně na jasné světlo; ne přímé sluneční světlo

Voda: Udržujte půdu rovnoměrně vlhkou jara až na podzim; mírně sušší v zimě.

Vlhkost: Vysoká vlhkost. Pokud relativní vlhkost vzduchu klesne pod 50%, místo hrnec na podnos mokré oblázky nebo použijte místnosti zvlhčovač vzduchu.

Teplota: Průměrná do teplé pokojové teplotě (65-80 ° F / 18-27 ° C) obleku to tropická rostlina.

Půda: Rašelina mech na bázi mix nebo africký fialová zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo měsíčně na jaře av létě s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Vezměte pramení tip řízky na jaře. Dejte stopku ve vlhkém substrátu, pak zpevnění mix kolem stopky tak, aby se postavila. Uzavřete celý bank v plastovém sáčku, aby držet ve vlhkosti. Řízky zakoření snadno.