Rostoucí Norfolk Pine interiéru

Botanický název: Araucaria heterophylla

Norfolk Island borovice je stálezelený jehličnan, který dělá hezký dům rostlinu. Jeho dlouhé, vodorovné větve jsou hustě pokryté krátkou, měkké jehličí, které se stanou tmavší jako věky rostlin.

Tato rostlina není pravda, borovice, to prostě vypadá jako jeden. Je to také dostane jeho jméno z Norfolk Island - malý ostrov v Pacifiku mezi Austrálií, Novým Zélandem a Nové Kaledonii.

Ve svém přirozeném prostředí, Norfolk Island borovice může vyrůst až 200 ft (60 m) vysoký. Jako pokojová rostlina, můžete očekávat, že k dosažení asi 3-6 stop (90 cm - 1,8 m). Pomalu rostoucí, bude to trvat několik let, než se této výšky.

Abychom pochopili, jak se starat o tyto rostliny, nezapomeňte jejich přirozeném prostředí, kde mají mírné teploty, vlhký vzduch a jasné světlo. Suchý vzduch, suchá půda a nízká světlo může způsobit, že jehly na pokles - a nebudou růst zpět. Oni potřebují trochu více pozornosti, ale jsou to stojí za to. Norfolk borovice bude žít dlouhý čas s dobrou péčí.
Norfolk Island Pine Care
Zvedněte vlhkost. Suchý vzduch způsobí, že jehly, aby se stal suché a odpadávat. Držte rostlinu daleko od tepla / AC otvory. Tento rodák Pacific Island miluje být zamlžení s prostorové teploty vody. Nebo použijte zvlhčovač vzduchu místnosti přidat vlhkost.

Udržujte půdu vlhkou. Rostoucí Norfolk Island borovice jsou žízeň, tak se podívejte na půdu často během vegetačního období. Žluté jehly jsou obvykle způsobeny tím, půdy, která je buď příliš suchý nebo mokrý. Snažte se udržet ji lehce vlhké po celou dobu.

Repot na jaře. Tato rostlina je pomalu rostoucí, a to zejména v interiéru. Přesunout do hrnce 1 velikosti větší každé 3 let, nebo pokud jsou viditelné na povrch půdy kořeny. Když strom roste na místo více než 3 stop (90 cm) vysoký, horní šaty.

    Jak na začátek šaty: Odstraňte horní 2-3palce půdy a nahradit čerstvou půdou každých pár let. Dbejte na to, aby ublížit žádné kořeny, které mohou být v blízkosti povrchu.

Nepoužívejte prořezávat Norfolk borovice. Nikdy odříznout horní nebo oříznout strany této rostliny. To nemusí být ve tvaru vůbec. Můžete odstranit všechny spodní větve, která zemřela, pomocí ostrých prořezávače, aby se zabránilo roztržení stonky.

Není mnoho dům rostlinných škůdců obtěžovat Norfolk borovic. Červci jsou nejčastější. Dávejte si pozor na bílé, jakoby bavlněné oblastí na listy a stonky a okamžitě léčit jakékoliv napadení.
Péče o Norfolk Pine Tree
Norfolk borovice, Norfolk borovice, Norfolk borovice

Původ: Norfolk Island

Výška: 6 stop (1,8 m)

Světlo: Jasné světlo s některými plné slunce.

Voda: Udržujte půdu rovnoměrně vlhkou na jaře av létě, lehce vlhké v zimě.

Vlhkost: Střední vlhkost v místnosti.

Teplota: Průměrné teploty 60-75 ° F místnost, 16-24 ° C.

Půda: Každý dobrý zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo každé 2 týdny na jaře přes pád s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Může být pěstována ze semen, i když to bude trvat několik let, než dosáhnou velikosti zakoupeného zařízení.