Видове градински мебели според Мен

Красив градински диван
Днес реших да ви разкажа за едни от най-често използваните мебели в градинарството - градинските. В света съществуват много видове мебелировка за дома и градината. Най-общо се разделят на интериорни мебели и мебели за екстериора.
Интериорните са едни от най-продаваните. Ще срещнете от тях огромно разнообразие по форми, размери, вид материал, дизайн и не на последно място цена. 
Градинските мебели от своя страна не отстъпват по форми, размери, атрактивен и уникален дизайн, материал и др.
Видове градински мебели според материала, от който са изработени:
Едни от най-използваните в градинското изкуство са пластмасовите мебели. Те са и най-евтини като цена, а и най-издръжливи на атмосферни условия. За съжаление има и много видове пластмасови мебели, които са изработени от много ниско качествена пластмаса. Характерно за тях е, че не издържат експлоатация по-дълга от две години. Проблема при тях е, че някои видове пластмаси се развалят от слънчевите лъчи. В следствие на у-ве лъчението пластмасата, променя цвета си, изгаря и буквално се рони. Обикновено тези градински мебели са значително по-евтини. 
Ако се излъжете да си вземете такива може да удължите техния живот като си закупите облекчи за тях. Така ще ги предпазите от вредното слънчево влияние, а и ще ги направите по-удобни и интересни.

Други видове градинска мебел са изработените от естествени материали. Най-широко използвания материал е дървото. То се предпочита поради това, че внася една естествена красота и топлина във вашата градина. Когато са направени от дърво градинските мебели придават завършеност на градината и ви създават едно уютно местенце за релакс и сбирки с роднини и приятели.
Интересни дървени градински столове
Дървените градински мебели са сред предпочитаните и от голяма част дизайнери, архитекти, ландшафтни озеленители и др. В сравнение с пластмасата дървото е в пъти по-скъп материал. могат да се намерят дървени градински мебели на цени м/у 100 лв. и над 400 000 лв. Естествено тези цени са завишени не само заради дървото, но и заради уникален дизайн, търговска марка, производство по поръчка и проект и начин на изработка.
Единствения недостатък на градинската дървена мебел е, че изисква постоянни ежегодни грижи и поддръжка. Добре е периодично да подновявате лака на вашите дървени мебели, да ги пазите от системна влага, да ги прибирате на закрито през зимните месеци и тн. Ако не се полагат достатъчно грижи рискувате да намалите живота на мебелите до 50%.
Друг използван естествен материал е камъка. За разлика от дървото камъка се използва доста по рядко за производство на мебели за градината. Причина за това е трудната му обработка. среща се рядко в домашните градини, но в обществени паркове и зелени площи се предпочита. солидното му тегло го прави труден за кражба и вандалщина. 
Предимство безспорно на каменните градински мебели е, че те са изключително природосъобразни. Те не замърсяват, на практика са вечни, и имат много висок декоративен ефект.