Dáma dlaň Rhapis excelsa

Botanický název: Rhapis excelsa

Lady Palm Tree na prodej

Lady Palm je dramatický, vysoký dům rostlina, která se snadno pěstovat. Dát jeden místo s jasným, nepřímá slunečního světla a budete si to po mnoho let. Můžete přizpůsobit tento dlaň v téměř kdekoliv - její listy nejsou větvit široce, takže to trvá jen do vertikální prostor v místnosti.

Listy rostou ve vzoru ventilátoru, z nichž každá se skládá z hluboce žilnaté letáků, které rostou až 12 palců (30 cm) dlouhý a 1 palec (2,5 cm) široký.

Zjistíte, že počet letáků na každém stonku se bude lišit - typicky 5-10 - ale to jen přidává k odvolání tohoto krásného Palmu. Ve skutečnosti, jsem nikdy neviděl dva Lady Palms přesně stejné.

Člen palmového rodiny, tento elegantní vypadající rostlina roste ve shluku dřevin, vzpřímené stonky. Vzhledem k tomu, spodní listy spadne, odejdou jizvy na stonky, vytváří atraktivní bambusové-jako vzhled.
Repot na jaře pouze jednou za 3-4 rok, nebo pokud to palmového outgrows její obal. Tato rostlina roste nejlépe, když mírně kořen-vázané, takže udržovat ji v nevelké kontejneru. Udržování lady Palm omezeno na malé nádobě se rovněž výrazně omezit jeho velikost. Ve skutečnosti může být pěstována v bonsají hrnci. Když strom roste na místo více než 3 stop (90 cm) vysoký, horní šaty.

    Jak top-oblékat závod: Odstraňte horní 2-3palce půdy a nahradit čerstvou půdou každých pár let. Dbejte na to, aby ublížit žádné kořeny, které mohou být v blízkosti povrchu.

Zahradník Tip

Brown Špičky listů může znamenat, že vlhkost je nízká. Mist listoví a stojí hrnec na podnos mokré oblázky.

Nech si to vlhký. Palms nejsou pouštní rostliny. Snažte se udržovat půdu rovnoměrně vlhký, ale ne mokrý, během vegetačního období. MIST listí denně nebo použijte místnosti zvlhčovač vzduchu, pokud je vzduch suchý. Brown tipy listů jsou způsobeny nepravidelným zalévání a suchého vzduchu. Odstřihnout hnědé tipy s nůžkami, chcete-li.

Problémy tohoto PALM jsou málo, i když suchý vzduch může přilákat spider roztočů na jeho listů. Stírání listy s vlhkým hadříkem se čas od času bude dělat dvojí povinnost, odstraňování prachu a udržet tyto škůdce pryč.

To je pomalu rostoucí palma, takže koupit velikost, kterou chcete.
Tipy Lady Palm péče
dámě palmu, rhapis excelsa, vysoký pokojová rostlina

Původ: Jihovýchodní Čína

Výška: Až 10 ft (3m) venku. To zůstává menší, pokud je pěstována v kontejneru. Ve skutečnosti to může být pěstována jako bonsaje rostlina, dosahující až 12 v (30 cm) vysoká.

Světlo: Jasné, nepřímé světlo. Příliš mnoho slunce způsobí, že listy se obrátit žlutozelené.

Voda: udržujte půdu rovnoměrně vlhkou na jaře av létě. V zimě, aby horní 1 v (2,5 cm) vyschnout mezi waterings. Stejně jako ostatní palem, je citlivý na fluorid a dalších chemických látek ve vodě z vodovodu, což způsobuje Špičky listů hnědnout.

Vlhkost: Střední až vysoké vlhkosti.

Teplota: Průměrné teploty pokoj 60-75 ° F / 16-24 ° C

Půda: Rašelina mech na bázi zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo měsíčně v létě s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu, nebo lehké kropení časově povolený pokojová rostlina hnojivo.

Propagace: Semena nebo divize