Sloní ucho Alocasia x amazonica

Botanický název: Alocasia x amazonica

Sloní ucho je exotická pokojová rostlina s nápadnými listy.

Silné, vzpřímené stonky carry šipky ve tvaru listy s vroubkovaným hranami. Výrazné stříbrné-zelená žíly mít dramatický vzor na lesklé, tmavě zelené listy.

Rostou z oddenků, které lze rozdělit na jaře pro další závody. Každý oddenek produkuje několik listů, které rostou na 1 ft (30) dlouho, dělají Sloní ucho drzá, nový přízvuk pro váš domov. Dejte ji na podstavci stojanu ukázat ho.

Stejně jako ostatní členové rodiny Araceae, její květy jsou složeny z spadix obklopené spathe. V tomto závodě, nicméně, oni jsou zanedbatelné. Je to velkolepé zeleň, která činí toto tropické rodák dobře stojí za rostoucí.

Jen málo pokojové rostliny jsou stejně poutavé jako je tento. Dokonce i mladí alocasias vyniknout, ale brzy dosáhne 2 stop (60 cm) vysoký a více.
Set Alocasia ve světlém místě a udržet ji zahřát celý rok. Při dobré péči, budete se těšit této exotické pokojová rostlina dlouhou dobu.
Péče o Sloní ucho
sloni ucho, Alocasia amazonica

Tento tropický dům rostlina může být poněkud nervózní, preferování vysoké vlhkosti skleníku na průměrné domácnosti. Nicméně, místnost zvlhčovač a časté mlžení listů bude dát mu vlhký vzduch touží. Pravidelné mlžení také pomáhá udržet pryč červené spider roztočů, které jsou přitahovány k suchu.

Repot na jaře, kdy to nutné. Použijte nádobu s odtokovými otvory, aby se zabránilo hnilobě kořenů.

Dejte vaše rostlina doba odpočinku v zimě, takže půda, aby se stal téměř suchý mezi waterings a zastavit hnojení.

Může jít spící, pokud to vyschne úplně. Ale nevzdávejte se na to - to bude zotavit za měsíc nebo dva s dobrou péčí. I nadále poskytovat dostatek vlhkosti s oblázkovou zásobníku nebo zamlžení každý den.

Tipy Ear péče sloní
sloni ucho, Alocasia amazonica

Původ: tropické Asie

Výška: až 2 ft (60 cm)

Světlo: Jasné světlo, ale žádná přímá slunko.

Voda: Udržujte půdu vlhkou jara až na podzim, kdy je rostlina aktivně roste. Voda šetrně v zimě, což umožňuje půdy, aby se stal téměř suchý mezi waterings.

Vlhkost: Vyžaduje vlhký vzduch. Použijte místnosti zvlhčovač vzduchu pro dosažení nejlepších výsledků.

Teplota: Průměrná ohřát 65-75 ° F / 18-24 ° C

Půda: Rašelina mech na bázi zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo jednou za dva týdny na jaře přes pád s 20-10-10 tekutým hnojivem zředěným o polovinu. Nekrmte v zimě.

Propagace: Division. Rozdělte oddenky na jaře a hrnci v oddělených nádobách. Udržujte horní povrch oddenku nad půdou řádku tak, že pěstování stonky nehnijí na úrovni půdy.